Assalamualaikum...

Blog ni hanyalah mengenai rentetan hidup, luahan hati dan tempat curahan segala idea dan pendapat penulis.

Blog ini juga ada menggunakan perkataan aku sebagai penulis yang mana mungkin kasar dan tak mesra bunyinya. Sorry not sorry, this is my style.

Aman tanpa perang,
Ammanda Elydia.


Sunday, 12 May 2013

Bulatan gembira itu...

Assalamualaikum.


Update kali ni pasal bulatan gembira aku! Tak tau ke bulatan gembira tu apa? Bulatan gembira tu nama kiut bagi usrah yang bermaksud family. Haaa! Betul la tu. Betul sangat apa yang korang fikirkan tu. Ehehehe~ :P

First of all, meh nak perkenalkan ahli-ahli usrah aku. Jeng3!

That is me, with my murobbi, kak Ain cumell! :3
From left, Fara, Kak Cuya, me, Nad, Ain dan yang duduk tu Kak Siti. :)






Sahabat yang baik ialah sahabat yang apabila kamu memandangnya, kamu teringat akan Allah, apabila kamu dengari percakapannya, bertambah pengetahuan kamu tentang Islam, apabila kamu melihat kelakuannya kamu teringat kehidupan akhirat.

Persahabatan atas dasar kasih dan sayang umpama sekujur badan. Satu bahagian sakit, yang lain pasti turut merasakan sakitnya.

Imam Hassan Al-Banna pernah berkata:
" Ukhuwah itu ialah ikatan hati dan jiwa yang diasaskan oleh akidah, di mana akidah merupakan ikatan yang paling kukuh dan bernilai. Ia juga merupakan natijah keimanan manakal perpecahan adalah sebahagian dari kekufuran. "

Semoga ukhuwah yang terjalin indah ini akan terus mekar mengharum sehingga ke syurga. insyaAllah. ^_^

No comments:

Post a Comment