Assalamualaikum...

Blog ni hanyalah mengenai rentetan hidup, luahan hati dan tempat curahan segala idea dan pendapat penulis.

Blog ini juga ada menggunakan perkataan aku sebagai penulis yang mana mungkin kasar dan tak mesra bunyinya. Sorry not sorry, this is my style.

Aman tanpa perang,
Ammanda Elydia.


Sunday, 30 March 2014

How To Break A Heart

Assalamualaikum.

Recently, I have been listening to this one song. Do listen. :)

source:you tube

"How To Break A Heart"

Since you're not worth my love
I haven't given up
I'm stronger than that
(I'm stronger than that)
And though my heart will break
I'm taking back my faith
Cos right now my world is spinning too fast
But you won't be the end of me
If you were the one you wouldn't hurt me so bad
You gave me the world

Chorus:
Gave me the world to take it all away
All you left me was yesterday
And this space in my heart
Now it's slowly tearing me apart
I'm taking all that I learned from you
I'll make it something I'll never do
I can't be who you are
You taught me how to break a heart
You taught me how to break a heart

I'll make it through this pain
My dreams won't call your name
I'm stronger than that
(I'm stronger than that)
Cause I still know how to love
Know that will be enough
And this moment will fade into the past
You won't be the end of me
If you we are the one you wouldn't hurt me so bad
You gave me the world

*Chorus*

I'm taking all that I learned from you
I'll make it something I'll never do
I can't be who you are
You taught me how to break a heart
You taught me how to break a heart

I'm taking back my faith
I'm taking back my life
I don't care for who you are
Cause you taught me how to break a heart
How to break a heart
How to break a heart
Cause you taught me how to break a heart


I thought I'm moving on
But I guess I'm not.
Still not.

It's hard to step forward when you actually are clinging tightly to the past.
Still clinging.

Friday, 28 March 2014

Persiapan untuk Winter Break 2014 di Paris n London.

Assalamualaikum.

Hah, gitu nama entry dia. Panjangggg. :P Hmm, dah lama betul tak menulis kat sini. Err, siapa yang sempat baca entry sebelum ni, mohon abaikan. Itu semua luahan rasa kanak-kanak ribena tak cukup umur. *aku le tu. :P

Ok, sekarang mood nak meng'update' blog sangat membuak-buak. Instead of repeating and revising the material for tomorrow's classes, I'm sitting here, writting this entry of randomness. *sigh. Alang-alang mood tengah naik nak menulis ni, so, lets proceed!

Firstly, masa winter break hari tu, kami bercadang nak pergi lawat Paris dan London. Alhamdulillah tercapai lah hajat kami nak pijak kaki kat sana. Jalan-jalan kat negara orang ni, baaanyak sangat persiapan kena buat dari segi penginapan, pengankutan, makanan, perjalanan dan semua-semualah. Huhu. Semua kena disediakan sendiri. Dah tak ada dah ibu dan abah nak tolong selesaikan semua tu. Jangan nak berangan. Hahaha.

Kami semua berlapan. Semua anak dara. Elok lah sangat pergi berjalan semua perempuan. Hasbunallah wanikmalwakil. Kami selamat dalam jagaan Allah. Alhamdulillah. Tapi ada la juga perkara-perkara yang tak elok berlaku kat kami. Nanti la aku ceritakan next entry. Next entry? Hohoho~

PENGANGKUTAN

Yang ni yang paling penting. Kalau tak settle pengangkutan, macam mana nak sampai Paris dan London kan? Dalam 3-4 bulan juga la kami dok bergelumang dengan masalah pengangkutan ni. Nak ambil tiket mana, harga macam mana. Uihh, gugur rambut juga la dibuatnya. Hari tu kami naik flight EASYJET. Kebetulan tiket ke London masa tu murah-murah. So, kami decide nak ambik tiket flight pergi balik Moscow-London. London ke Paris kami naik bas MEGABUS dan Paris ke London naik flight. Sebab flight ke London murah-murah! ^_^

Terima kasih kepada semua pihak yang membantu kami nak beli tiket ni. Susah betul nak membayarnya. Ada yang tak boleh transfer duit la, kad kredit tak valid la, account kena block la. Memang dugaan betul. Macam mana tak sampai gugur rambut? Hehehe. :D

PENGINAPAN

Yang penginapan ni pun satu hal juga la. Nak cari penginapan kat Paris yang murah-murah, saaangat lah susah. T_T Semua mahal-mahal. Tapi kami dapat juga yang murah, cuma ke luar kawasan la sikit. Maksudnya jauh sikit dari Kota Paris, tapi tapi tapi... dekat dengan Disneyland! Weehooo~ Nama apartment tu, CITY RESIDENCE BRY SUR-MARNE. Boleh la google kalau berminat.

London? Hmmm, yang ni seram sikit. Kenapa seram? Haaa, meh nak cerita. Ehemmm, kami ni nak berjalan sangat, tapi nak keluar duit tu *koff koff susah la sikit. Nak yang murah ajeee. :P Haaa, akibatnya kami tempah laa HOSTEL 639, belakang dia ada kubur. Kubur? Ya, kubur. Tapi, last-last minit, kami dapat call dari MALAYSIAN HALL LONDON. Diorang cakap kami dapat duduk sana. Alhamdulillah! Sini lagi senang dan jimat sebab lagi murah dan lagi dekat dengan bandar. Senangnya dalam hati~~~

Ohh ya, MH London tu kena booking online. Dia akan jawab bila tarikh kita nak menginap tu dah dekat. Bagi yang nak pergi secara berkumpulan, kena booiking online individually. Ingat tu, individually! Jangan jadi macam kitorang lak. Pi tempah sorang je. Malam tu juga isi ramai-rama borang online tu dan malam tu juga dapat. Nasib baik ada kekosongan. Phewww.

MAKANAN

Kami bawa makanan sendiri. Kononnya nak jimat. Tapi..... *cerita didsambung di next entry. :P

PERJALANAN

As kami ni berlapan, so kami bahagikan group jadi 2. 4 orang settle kan perjalan di Paris. 4 orang lagi settle kan yang di London. Senang kerja, tak ada nak pening-pening sangat. Tapi bila dah bahagi tugas pun, pening juga la dibuatnya. Nak cari tempat-tempat menarik tu. Alahaiii. Tadi gugur rambut kan? Haa, ni kurang skit. Botak kepala. Hahaha. :D Banyak sangat tempat nak perginya. Kena settle underground mana nak ambik, route  mana. Everything lah.

Nasihat untuk yang nak berjalan di Paris, pastikan anda FAHAM betul-betul map underground Paris. Kalau tak naya je sesat. Underground dia senang je nak faham. Don't worry. You won't get lost if you study the map carefully and attentively.Which is, we did and we didn't get lost. Alhamdulillah. :)

Hmmm, maybe ni je la kot cerita pasal preparation kami nak pi Kota Cinta tu. Next entry would be about Paris!

;)